TDD_-8.jpg

UKE 1

En valp er født med en sårbarhet som er fascinerende. 

Valpene kommer til i verden blinde, døve og uten evne til å opprettholde sin egen kroppsvarme. Heller ikke kroppsfunksjonene kan de kontrollere. Hele deres eksistens er avhengig av den velutviklede luktesansen.

De kryper inntil og oppå hverandre og krøller seg sammen for å holde på varme. De roper på de andre hvis de føler seg alene. 

Hvis det skulle skje at en valp blir for kald, så kan det fort bli kritisk. Om en valp dør i denne perioden, kan det ofte spores tilbake til nedkjøling.

Hvis en valp blir for kald, vil den få problemer med å fordøye maten og den kan utvikle sekundære infeksjoner som bla. lungebetennelse.

I løpet av denne kritiske perioden forlater vi aldri valpene alene.

De suger melk i korte perioder og sover resten. Valper sover nemlig 90% av tiden, og er bare våkne når det er tid for mat. 

Ved å slikke valpene over hele kroppen, stimulerer tispen alle de kroppslige funksjonene. Både blæren og tarmfunksjonen trenger det for å kunne fungere

. Valpene veies ved fødsel og hver dag etterpå. Vektene blir kartlagt slik at vi kan vite at alle får nok mat hver dag. Vi passer ekstra godt på mindre valper for å sikre at de får det de trenger.

Et primært fokus på dette stadiet er morens helse og velvære.