UKE 5

Valpevellig

- en del oppbløtt, blendet valpefôr, - 2 deler geitmelk og en del varm kyllingbuljong - 

NamNam!  Dette er det valpene skal spise denne uken. Og gjett om de spiser! 

Mamma serverer fortsatt pirajaene både melk og kos, men hun blir mer og mer ivrig etter komme seg vekk fra de små og lynskarpe tennene!.

De lærer seg så smått å lepje i seg vann, men synes bestemt at de trenger å gå rett oppi først! Det samme gjelder for maten.  Da er det godt å ha en kjærlig mamma som kan slikke seg helt ren for klissete valpevelling!!

Valpene er nå midt i nysgjerrighetsperioden (5-7 uker). 

Når valpene etterhvert blir mer og mer avvent fra moren, blir de også mere selvstendige. De klatrer, kryper, smaker og sniker seg inn overalt. 

De er fremdeles velsignet fryktløse. Dette er den tiden valpen er minst disponert for frykt og har den høyeste aksept for ting som er nytt eller potensielt skummelt.

Derfor er dette en perfekt tid å la valpen møte nye mennesker i forskjellige aldre, former, farge og fasonger. 

Kreative og varierte stimuli er også viktige for å hjelpe dem med å bygge selvtillit og trygghet i nye situasjoner.

Når valpene nærmer seg uke 6, øker deres motoriske ferdigheter og intellekt betraktelig. De trenger stadig nye utfordringer og komplekse stimuli.

Nå har de «gamle» lekene for lengst blitt «kjedelige og barnslige». Vi gjør vårt beste for å gi valpene stadige variasjoner og utfordringer i lekekassa.

Flere undersøkelser støtter konklusjonen om at valper oppvokst i miljøer som mangler utfordringer, har større sannsynlighet for å utvikle seg til fryktsomme og mindre vellykkede voksne.